Kifli Piac - Dél-Magyarország

Ismerd meg a vidék ízeit: Dél-Magyarország

Honnan érkeznek idén a legfinomabb húsvéti ízek? A termelőtől, egyenesen az asztalodra! :)

Megnyitott a Kifli Piac, ahol hónapról-hónapra bemutatjuk hazánk tájegységeit, és elhozzuk Neked a magyar vidék kincseit. Elsőként ismerd meg a dél-magyarországi régió kistermelőit, ahol a kedvező éghajlati adottságoknak köszönhetően egy kicsit mindig hamarabb tavaszodik :) A napsugarak hosszabban esnek a Dél-Alföld lankáira és a kunsági vidékre, hamarabb pirosodik az eper, gömbölyödik a paradicsom, karakteres ízű a szőlő, gazdagok a földek és a legelők, finomabbnál finomabb sajtok és házias hústermékek készülnek a kistermelőknél.

A Kiflinél fontosnak tartjuk, hogy összekössünk Téged a legkiválóbb családi manufaktúrákkal és így biztosítsuk, hogy a termékek útja egészen a termőföldig visszakövethető legyen. Kézműves és hagyományőrző, gépi- és emberierőt egyaránt használó, régies de mégis modern termékek piaca ez. Piacozz mostantól minden nap, otthonról a Kiflivel!

divider

Ízletes zöldségek és gyümölcsök 

A termőföldtől az asztalig

Töltsd fel zöldség- és gyümölcskészletedet már a tavaszi zöldségszezon kezdetén! A környezettudatos, bio növényvédelmet folytató kiskunfélegyházai, mórahalmi, szentesi, szabadszállási és nagybánhegyesi gazdaságokból származó, magas vitamintartalmú zöldségek és gyümölcsök erősítik az immunrendszeredet és finomabbá teszik az ételeidet.

 
divider

Komoly húsok az NPK Beef-től

 

Az NPK Beef 2009-ben tűzte ki azt a célt magának, hogy a legjobb minőségű Charolais marhahúsokkal láthassák el a vásárlókat. Ökológiai körülmények között nevelik a Franciaországból származó állatokat, majd kézműves módon, a legmagasabb szaktudással készítik elő konyhai felhasználásra. A világ ötcsillagos minősítésű főszakácsai is szívesen dolgoznak a Charolais húsával, mivel az telt ízvilágú és puha: a legmagasabb igényeket is kielégíti.

divider

Termelői húskészítmények tele ízzel

A Stelcz húsüzem 1995-óta apáról fiúra száll, ízvilágukat a mai igényekhez hangolják, megtartva a tájegységre jellemző fűszerezést, a hagyományos, finom sváb ízeket és a kifogástalan minőséget. A Gazdahús kaposmérői húsüzemében a klasszikus módszertant a korszerű technológiával ötvözi, túl a 15 millió szál betöltött kolbászon.

 
divider

Házias tejek, sajtok világa

Az Alföldi Garabonciás Kft. kecskék, tehenek és juhok tejének feldolgozásával foglalkozik. A teljes tejet hagyományos receptúra alapján, de a legkorszerűbb technológiával dolgozzák fel. Sajtjaik több hónapos érési idő után, több ízben fűszerezve kerülnek a polcokra. A Kastélyosdombói Sajtműhely kicsi, ám a legmodernebb technológiával felszerelt üzemében kis mennyiségben előállított, prémium minőségű kézműves tejtermékeket készítenek. Félkemény sajtjaik hosszú érési idővel, hagyományos érleléssel készülnek.

 
 
divider

Hazai termékek a spájzban

Feltöltöttük a kamrát csupa hazai termékkel: mágocsi étolaj, szegedi fűszerpaprika, mohácsi liszt és búzadara, óföldeáki 8 tojásos csigatészta és metélt, hartai fürjtojásos „lúdgége” tészta. Mind megvan! Töltsd fel Te is a polcaid, ráadásul otthonról!

 
divider

Kékfrankos és Irsai Olivér gyümölcslevek

 

A Koch Borászat már 10 generáció óta dolgozik a borászat élvonalában, de zseniális ötletük támadt. Kékfrankos és Irsai Olivér szőlőfajtából préselt, almával és más gyümölcsök levével keresztezett 100%-os gyümölcsleveket is készítenek. Kicsit, mint az alkoholmentes bor, nem? :)