Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 400 g Sutcha ír hátszín
  • 80 g tejszín
  • 40 g Miil darabolt cheddar sajt
  • 30 g Miil olasz kemény sajt
  • 20 g Miil ghí vaj
  • 1 fej fejes saláta
  • 125 g datolya szilvaparadicsom
  • 100 g Kitchin chifferi
  • 8 ml extra szűz olívaolaj
  • 15 ml balzsamecet

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Vedd ki a hátszínt a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletűre melegedni. Közben melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses üzemmódban), és forralj fel egy fazék vizet.
  • 2Tedd a tésztát a forró, jól megsózott vízbe és főzd nagy lángon 7-8 percig, amíg al dente lesz.
  • 3Ha megfőtt, szűrd le, de tarts meg egy csésze keményítős tésztavizet.
  • 4Reszeld le a cheddar sajtot!
  • 5A főtt tésztát keverd össze a tejszínnel és a reszelt cheddar sajttal. Adj hozzá egy löttyintést a tésztavízből, és ízesítsd sóval, borssal – kész is van a sajtos makaróni.
  • 6Tedd át a sajtos makarónit egy tűzálló tálba (vagy akár több pici tálkába), szórd meg a reszelt olasz keménysajttal, és csorgass rá szarvasgombás olajat. Süsd 15 percig, amíg aranyszínű lesz.
  • 7Amíg sül, vágd félbe a paradicsomokat, illetve keverd össze a balzsamecetet olívaolajjal és sóval – ez lesz a balzsamecetes öntet.
  • 8Melegíts fel egy nagy serpenyőt magas hőfokon, közben töröld szárazra a steaket, dörzsöld be tisztított vajjal (ghí), és jócskán sózd meg.
  • 9Tedd a steaket a forró serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát ízlésed szerint.
  • 10Oldalanként 2-3 percig süsd ha rare, 3-4 percig ha medium rare, 4-5 percig pedig ha medium fokozaton szereted a steaket. A steak mindenképpen pihenjen sütés után legalább 5 percet egy tiszta tányéron.
  • 11Amíg a mac & cheese sül és a steak pihen, készítsd el a salátát: mosd meg és szárítsd meg a salátaleveleket, majd tépkedd őket tálba. Add hozzá a paradicsomokat, öntsd rá az öntetet, és keverd jól össze.
  • 12Szeleteld fel a pihentetett steaket, és tálald a szarvasgombás mac & cheese-zel és a friss salátával.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK