• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a március 15-ei munkaszüneti napra! Aznap ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 80 g tejszín
  • 400 g Sutcha ír hátszín
  • 40 g Miil darabolt cheddar sajt
  • 30 g Miil olasz kemény sajt
  • 8 ml extra szűz olívaolaj
  • 15 ml balzsamecet
  • 20 g Miil ghí vaj
  • 1 fej fejes saláta
  • 125 g datolya szilvaparadicsom
  • 100 g Kitchin chifferi

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Vedd ki a hátszínt a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletűre melegedni. Közben melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses üzemmódban), és forralj fel egy fazék vizet.
  • 2
    Tedd a tésztát a forró, jól megsózott vízbe és főzd nagy lángon 7-8 percig, amíg al dente lesz.
  • 3
    Ha megfőtt, szűrd le, de tarts meg egy csésze keményítős tésztavizet.
  • 4
    Reszeld le a cheddar sajtot!
  • 5
    A főtt tésztát keverd össze a tejszínnel és a reszelt cheddar sajttal. Adj hozzá egy löttyintést a tésztavízből, és ízesítsd sóval, borssal – kész is van a sajtos makaróni.
  • 6
    Tedd át a sajtos makarónit egy tűzálló tálba (vagy akár több pici tálkába), szórd meg a reszelt olasz keménysajttal, és csorgass rá szarvasgombás olajat. Süsd 15 percig, amíg aranyszínű lesz.
  • 7
    Amíg sül, vágd félbe a paradicsomokat, illetve keverd össze a balzsamecetet olívaolajjal és sóval – ez lesz a balzsamecetes öntet.
  • 8
    Melegíts fel egy nagy serpenyőt magas hőfokon, közben töröld szárazra a steaket, dörzsöld be tisztított vajjal (ghí), és jócskán sózd meg.
  • 9
    Tedd a steaket a forró serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát ízlésed szerint.
  • 10
    Oldalanként 2-3 percig süsd ha rare, 3-4 percig ha medium rare, 4-5 percig pedig ha medium fokozaton szereted a steaket. A steak mindenképpen pihenjen sütés után legalább 5 percet egy tiszta tányéron.
  • 11
    Amíg a mac & cheese sül és a steak pihen, készítsd el a salátát: mosd meg és szárítsd meg a salátaleveleket, majd tépkedd őket tálba. Add hozzá a paradicsomokat, öntsd rá az öntetet, és keverd jól össze.
  • 12
    Szeleteld fel a pihentetett steaket, és tálald a szarvasgombás mac & cheese-zel és a friss salátával.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK