Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg vegyes tengeri hal
- 500 g tenger gyümölcsei
- 2 póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 nagy paradicsom
- 1 csokor friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál sáfrány
- 2 dl fehérbor
- 1,5 liter hal alaplé
- Só
- Bors
- Olívaolaj
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Zöldségek előkészítése: Vágd apróra a hagymát, póréhagymát, fokhagymát és a paradicsomot.
- 2Zöldségek pirítása: Olívaolajon pirítsd meg a hagymát, póréhagymát és a fokhagymát
- 3Paradicsom hozzáadása: Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és pirítsd tovább néhány percig.
- 4Fűszerezés: Add hozzá a kakukkfüvet, babérlevelet, sáfrányt, sót, és borsot.
- 5Bor és alaplé hozzáadása: Öntsd hozzá a fehérbort, forrald fel, majd add hozzá a zöldség alaplevet.
- 6Lassú főzés: Lassú tűzön főzd 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
- 7Halak hozzáadása: Add hozzá a vegyes tengeri halakat, és főzd 10-15 percig.
- 8Tenger gyümölcsei hozzáadása: Add hozzá a kagylókat, garnélákat és rákokat, majd főzd további 5-7 percig, amíg minden megpuhul.
- 9Ízesítés: Kóstold meg, és szükség szerint sózd, borsozd.
- 10Tálalás: Szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald forrón.
Kifli tipp
A bouillabaisse mellé tálalhatsz pirított baguette-et aiolival megkenve. Kísérletezz különböző tengeri herkentyűkkel, hogy változatosabb ízeket érj el!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!