Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1,5 kg kovászolni való uborka
  • 33-35 g só
  • 5-10 gerezd fokhagyma
  • 1-2 csokor kapor

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Alaposan mosd meg az uborkákat, kefével távolítsd el a szúrós szőreiket.
  • 2Vágd le mindkét végüket, majd keresztben vágd be őket, de ne vágd félbe
  • 3Tegyél egy nagy csokor kaprot és a megtisztított fokhagymagerezdeket az üveg aljára.
  • 4Helyezd szorosan az uborkákat az üveg falához, és töltsd fel kisebb darabokkal a réseket.
  • 5Öntsd fel az üveget a sós oldattal (1,5 liter víz és 33-35 gramm só), hogy az uborkákat teljesen ellepje.
  • 6Zárd le az üveget, és helyezd egy nem túl meleg, napfénytől védett helyre.
  • 7Minden nap nyisd meg egy kicsit az üveg tetejét, hogy a keletkező gázok távozhassanak.
  • 8Figyeljük az erjedést, amit a buborékok és a zavarosság jelez. Kóstoljunk is, sokat lehet belőle tanulni!
  • 9Az uborkák általában 7-10 nap alatt elkészülnek, de 14-20 nap után a legfinomabbak.
  • 10Hosszabb tárolásra tegyük az uborkákat kisebb üvegekbe rendezve a hűtőszekrénybe.
Kifli tipp
Szerintünk bőven elég a kapor és a fokhagyma, de kísérletezhetsz az uborka mellé tormával, mustármaggal vagy akár koriandermaggal - alakítsd az ízvilágot a saját ízlésednek megfelelően!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK