Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1,5 kg kovászolni való uborka
- 33-35 g só
- 5-10 gerezd fokhagyma
- 1-2 csokor kapor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Alaposan mosd meg az uborkákat, kefével távolítsd el a szúrós szőreiket.
- 2Vágd le mindkét végüket, majd keresztben vágd be őket, de ne vágd félbe
- 3Tegyél egy nagy csokor kaprot és a megtisztított fokhagymagerezdeket az üveg aljára.
- 4Helyezd szorosan az uborkákat az üveg falához, és töltsd fel kisebb darabokkal a réseket.
- 5Öntsd fel az üveget a sós oldattal (1,5 liter víz és 33-35 gramm só), hogy az uborkákat teljesen ellepje.
- 6Zárd le az üveget, és helyezd egy nem túl meleg, napfénytől védett helyre.
- 7Minden nap nyisd meg egy kicsit az üveg tetejét, hogy a keletkező gázok távozhassanak.
- 8Figyeljük az erjedést, amit a buborékok és a zavarosság jelez. Kóstoljunk is, sokat lehet belőle tanulni!
- 9Az uborkák általában 7-10 nap alatt elkészülnek, de 14-20 nap után a legfinomabbak.
- 10Hosszabb tárolásra tegyük az uborkákat kisebb üvegekbe rendezve a hűtőszekrénybe.
Kifli tipp
Szerintünk bőven elég a kapor és a fokhagyma, de kísérletezhetsz az uborka mellé tormával, mustármaggal vagy akár koriandermaggal - alakítsd az ízvilágot a saját ízlésednek megfelelően!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!