Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1,5 kg kovászolni való uborka
  • 33-35 g só
  • 5-10 gerezd fokhagyma
  • 1-2 csokor kapor

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Alaposan mosd meg az uborkákat, kefével távolítsd el a szúrós szőreiket.
  • 2
    Vágd le mindkét végüket, majd keresztben vágd be őket, de ne vágd félbe
  • 3
    Tegyél egy nagy csokor kaprot és a megtisztított fokhagymagerezdeket az üveg aljára.
  • 4
    Helyezd szorosan az uborkákat az üveg falához, és töltsd fel kisebb darabokkal a réseket.
  • 5
    Öntsd fel az üveget a sós oldattal (1,5 liter víz és 33-35 gramm só), hogy az uborkákat teljesen ellepje.
  • 6
    Zárd le az üveget, és helyezd egy nem túl meleg, napfénytől védett helyre.
  • 7
    Minden nap nyisd meg egy kicsit az üveg tetejét, hogy a keletkező gázok távozhassanak.
  • 8
    Figyeljük az erjedést, amit a buborékok és a zavarosság jelez. Kóstoljunk is, sokat lehet belőle tanulni!
  • 9
    Az uborkák általában 7-10 nap alatt elkészülnek, de 14-20 nap után a legfinomabbak.
  • 10
    Hosszabb tárolásra tegyük az uborkákat kisebb üvegekbe rendezve a hűtőszekrénybe.
Tip
Szerintünk bőven elég a kapor és a fokhagyma, de kísérletezhetsz az uborka mellé tormával, mustármaggal vagy akár koriandermaggal - alakítsd az ízvilágot a saját ízlésednek megfelelően!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

1,5 kg kovászolni való uborka