Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg cukkini kimagozva, felkockázva
- 1 db hagyma
- 1 db fokhagyma
- 1 db nagyobb burgonya
- 5 dkg szeletelt mangalica sonka, vagy pármai sonka
- 2 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 5 dkg parmezán
- Friss kapor
- 0,5 dl extra szűz oliva olaj
- 1,5 liter alaplé
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és megdinszteljük egy kevés olivaolaj és egy kanál vaj elegyében.
- 2Közben felforraljuk az alaplevet és a kockára vágott cukkínit 5 perc alatt megblansírozzuk, majd jeges vízbe kiszedjük.
- 3A használt alaplével felöntjük a hagymás alapot és 30 percig főzzük, ezután hozzáadjuk a cukkínit és simára turmixoljuk, majd kihűtjük minél hamarabb.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!