Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

8 DARAB

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 500 g finomliszt
  • 1.5 teáskanál só
  • 3 evőkanál tejföl
  • 55 g puha vaj
  • 20 g friss élesztő

Tetejére (ízlés szerint)

  • Köménymag
  • Szezámmag

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Egy nagyobb tálba (vagy a robotgép üstjébe) szitálom a lisztet és elkeverem a sóval. Hozzáöntök 180 ml kézmeleg vizet, tejfölt, a puha vajat és rámorzsolom az élesztőt. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdem.
  • 2Ha a tésztánk szépen összeállt és nem ragad, akkor lefedve szobahőmérsékleten 45-50 perc alatt a duplájára kelesztem. (Ha a tészta túl ragacsos, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet)
  • 3A megkelt tésztát lisztezett felületre borítom, kézzel enyhén átgyúrom, majd 8 egyenlő részre osztom. Egyesével gombócokat formázok belőlük és konyharuhával letakarva 10 percig pihenni hagyom.
  • 4Enyhén lisztezett felületen egyenként megformázom a kifliket, majd sütőpapírral borított tepsire helyezem őket. Konyharuhával letakarva 25-30 percig kelni hagyom őket.
  • 5A megkelt kifliket sütés előtt vízzel lespriccelem, és ízlés szerint megszórom nagyszemű sóval, köménymaggal vagy szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • 6 A megsült kifliket ismét megspricceljük vízzel és rácson hűlni hagyjuk.
Tímea Ďurovičová - @receptekamultbol
Azokra a tradícionális receptekre specializálódtam, amelyeket dédnagymamám finom süteményei inspiráltak. A receptek igazi előnye az egyszerűségükben rejlik, hiszen könnyedén elkészíthetők a konyhában megtalálható alapvető hozzávalókból.

HOZZÁVALÓK

Tetejére (ízlés szerint)