8 DARAB
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 g finomliszt
- 1.5 teáskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- 55 g puha vaj
- 20 g friss élesztő
Tetejére (ízlés szerint)
- Só
- Köménymag
- Szezámmag
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy nagyobb tálba (vagy a robotgép üstjébe) szitálom a lisztet és elkeverem a sóval. Hozzáöntök 180 ml kézmeleg vizet, tejfölt, a puha vajat és rámorzsolom az élesztőt. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdem.
- 2Ha a tésztánk szépen összeállt és nem ragad, akkor lefedve szobahőmérsékleten 45-50 perc alatt a duplájára kelesztem. (Ha a tészta túl ragacsos, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet)
- 3A megkelt tésztát lisztezett felületre borítom, kézzel enyhén átgyúrom, majd 8 egyenlő részre osztom. Egyesével gombócokat formázok belőlük és konyharuhával letakarva 10 percig pihenni hagyom.
- 4Enyhén lisztezett felületen egyenként megformázom a kifliket, majd sütőpapírral borított tepsire helyezem őket. Konyharuhával letakarva 25-30 percig kelni hagyom őket.
- 5A megkelt kifliket sütés előtt vízzel lespriccelem, és ízlés szerint megszórom nagyszemű sóval, köménymaggal vagy szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- 6 A megsült kifliket ismét megspricceljük vízzel és rácson hűlni hagyjuk.
Tímea Ďurovičová - @receptekamultbol
Azokra a tradícionális receptekre specializálódtam, amelyeket dédnagymamám finom süteményei inspiráltak. A receptek igazi előnye az egyszerűségükben rejlik, hiszen könnyedén elkészíthetők a konyhában megtalálható alapvető hozzávalókból.