• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 2 kg sertés spare ribs oldalas
  • 10 dkg paradicsom püré
  • Pár kanál méz
  • 2 kanál fehérborecet
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál füstölt paprika
  • Fél kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 1 kávéskanál frissen őrölt bors
  • 1 kg apró, vékony héjú burgonya
  • 1 fej káposzta

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Az oldalas hátuljáról húzzuk le a fehér hártyát, majd keverjük össze a fűszereket egy kanál sóval, vegyünk ki belőle egy evőkanállal, majd keverjük össze a mézzel és paradicsomszósszal, és dörzsöljük a húsba.
  • 2A káposztasalátához gyaluljuk le és sózzuk meg a káposztát, hagyjuk állni egy órát, majd csavarjuk ki a levét.
  • 3Ízesítsük kevés cukorral és fehérborecettel ízlés szerint.
  • 4A burgonyát vágjuk cikkekre, és főzzük meg sós vízben, majd tálalás előtt süssük meg olajban és fűszerezzük meg a száraz fűszerből kivett házi fűszerünkkel.
  • 5A bepácolt oldalast tegyük egy sütésálló tálba és fedjük le alufóliával, majd 150 fokon, kb 2-3 óra alatt süssük puhára.
  • 6Ezután vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a saját szószával, és fólia nélkül süssük még a húsos oldalát pirosra, de ne szárítsuk ki.
  • 7Tálaljuk a káposztasalátával, és házi steak burgonyával!
Kifli tipp
Az oldalast érdemes megpróbálni BBQ módszerrel is, ez esetben csak a száraz fűszerekkel és sóval dörzsöljük be, majd 120-125 fokon süssük 3 órát, majd kenjük be a fűszerkrémmel, vagy BBQ szósszal, csomagoljuk zsírpapírba és alufóliába, majd úgy is süssük 2 órát, a végén pedig csomagolás nélkül még adjunk neki egy órát.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK