• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 1 db tojás
  • 50 g puha vaj
  • 150 ml meleg tej
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g finomliszt
  • 50 g eritrit
  • 10 g friss élesztő
  • 1 csipet só

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ

  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 db narancs leve és reszelt héja
  • 200 ml tej
  • 300 g darált mák
  • 150 g eritrit
  • 1 tk őrölt fahéj

HOZZÁVALÓK A KENÉSHEZ

  • 1 db tojás

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Ha van valamilyen ételérzékenységed , esetleg diétát követsz, kérünk téged, hogy a recept elkészítése előtt bizonyosodj meg a hozzávalók összetevőiről!
  • 2A tésztához őröld porrá az eritritet és keverd össze a többi hozzávalóval a só kivételével, majd add hozzá a sót is, és dagaszd ki kb 7-8 percig. Ezután takard le és meleg helyen hagyd a dupljára kelni.
  • 3A töltelékhez a hozzávalókaz rakd egy gyorsforralóba, 3-4 perc alatt főzd össze őket, ezután pedig hagyd kihűlni.
  • 4Oszd 2 darabra a megkelt tésztát és sütőpapíron formázz belőlük nagyjából 25 x 30 cm-es téglalapot.
  • 5Az egyiket kend le a töltelék felével, de figyelj arra, hogy felül maradjon egy kb. 2 cm-es sáv, ami a felhajtáshoz kell. Ezután hajtsd be a széleit 1 cm-re és tekerd fel (ne túl szorosan, mert kirepedhet). A másikkal is csináld ugyanezt.
  • 6Rakd őket sütőtepsire, szurkáld meg villával és kend le tojássárgájával, amit hagyj hideg helyen megszáradni rajta.
  • 7Enyhén verd fel a fehérjét, és ha a sárgája rászáradt a bejglire, akkor kend le a fehérjével is, és ezt is hagyd megszáradni.
  • 8Süsd 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig , majd vedd vissza a hőfokot 180 fokra és süsd még 12-15 percig.
  • 9Felvágás előtt hagyd állni legalább 2-3 órát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ

HOZZÁVALÓK A KENÉSHEZ