10 DARAB
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 3 db csöves kukorica ( leszemezett vagy konzerv)
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 db tojás
- 1.6 dl tej
- 1 csokor petrezselyem (nagyobb)
- 0.5 csomag sütőpor
- 15 dkg kukoricaliszt (vagy finomliszt)
- 1 tk só (púpozott)
- Bors ízlés szerint
- 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverjük. Felvágjuk a megmosott petrezselymet, felkockázzuk a lilahagymát, és a liszthez adjuk őket a leszemezett (vagy konzerv esetén lecsöpögtetett) kukoricával együtt. Hozzákeverjük a tejet és a tojást is, alaposan összedolgozva a masszát.
- 2Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd egy evőkanálnyi mennyiséget a serpenyőbe simítunk. A lepény mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!