Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 2 kg fehér spárga
  • 6 evőkanál porcukor
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 250 g vaj
  • 1 evőkanál só

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Óvatosan hámozd meg a spárgát és távolítsd el a fás részét. Kösd össze a spárgát egy csomagba.
  • 2Egy magas falú edényben forralj vizet a porcukorral és a sóval, majd tedd a spárgát a lobogó vízbe. 10 perc főzést követően szedd szét, és helyezd egy tányérra.
  • 3Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Pirítsd meg a zsemlemorzsát, majd miután aranybarna színét elérte, öntsd rá a spárgára. Vagy ha úgy kényelmesebb az elkészítése, forgasd meg benne a spárgát, majd öntsd rá az olvasztott vajat.
Kifli tipp
Hámozd meg a spárgát burgonya- vagy spárgahámozóval. Kezdd a „fejénél”. A fás rész eltávolításához nem lesz szükséged késre: ha meghajlítod a spárgát, a fás résznél fog eltörni. Érdemes a letört részeket is félretenni, mert levesben nagyon finom összetevő. A spárga fejét főzéskor érdemes kihagyni a vízből: a főzővíz ne lepje el teljesen a spárgát, csak a főzés legutolsó 1 percében engedd a víz alá, hogy az is megpuhuljon. Érdemes figyelni rá, hogy a zsemlemorzsa nagyon gyorsan és hirtelen pirul, vigyázz, nehogy odaégjen. Folyamatos keverés mellett, közepesen forró serpenyőben érdemes pirítani – a túl forrón hamar odaég, és kesernyés íze lesz.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK