Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 kg fehér spárga
  • 6 evőkanál porcukor
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 250 g vaj
  • 1 evőkanál só

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Óvatosan hámozd meg a spárgát és távolítsd el a fás részét. Kösd össze a spárgát egy csomagba.
  • 2Egy magas falú edényben forralj vizet a porcukorral és a sóval, majd tedd a spárgát a lobogó vízbe. 10 perc főzést követően szedd szét, és helyezd egy tányérra.
  • 3Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Pirítsd meg a zsemlemorzsát, majd miután aranybarna színét elérte, öntsd rá a spárgára. Vagy ha úgy kényelmesebb az elkészítése, forgasd meg benne a spárgát, majd öntsd rá az olvasztott vajat.
Tip
Hámozd meg a spárgát burgonya- vagy spárgahámozóval. Kezdd a „fejénél”. A fás rész eltávolításához nem lesz szükséged késre: ha meghajlítod a spárgát, a fás résznél fog eltörni. Érdemes a letört részeket is félretenni, mert levesben nagyon finom összetevő. A spárga fejét főzéskor érdemes kihagyni a vízből: a főzővíz ne lepje el teljesen a spárgát, csak a főzés legutolsó 1 percében engedd a víz alá, hogy az is megpuhuljon. Érdemes figyelni rá, hogy a zsemlemorzsa nagyon gyorsan és hirtelen pirul, vigyázz, nehogy odaégjen. Folyamatos keverés mellett, közepesen forró serpenyőben érdemes pirítani – a túl forrón hamar odaég, és kesernyés íze lesz.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK