12 VIRSLIMÚMIA
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 lap leveles tészta
- 12 minivirsli
- 1 teáskanál krémsajt
- 24 szem egész fekete bors
- Ketchup
- Mustár
- Tojás a virslimúmiák megkenéséhez
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Terítsd szét a leveles tésztát és vágd fel hosszában kb. 1 cm széles csíkokra. Tekerd be a virsliket a levelestészta-csíkokkal. Virslinként 2-3 levelestészta-csíkra lesz szükség. A virslik legfelső harmadán hagyj ki 0,5 cm helyet a múmiák szemének.
- 2A betekert virsliket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy maradjon elég hely a virslik között ahhoz, hogy ne süljenek össze.
- 3Egy tálban verd fel a tojást.
- 4Kend meg a virslimúmiákat a felvert tojással és süsd meg őket 200°C-ra előmelegített sütőben. Süsd őket, amíg a leveles tészta aranyszínűre nem sül, amihez kb. 10 percre lesz szükség.
- 5Miután megsültek, hagyd őket kihűlni, majd add hozzá a szemeket. Egy kanál nyelének vagy fogpiszkálónak a végével vegyél a krémsajtból és tegyél 2 pöttyöt a virslin kihagyott helyre. A pöttyökre tegyél 1-1 szem egész fekete borsot.
- 6Tegyél ketchupot egy kisebb tálba, majd rajzolj rá pókháló mintát mustárba mártott kanál nyelével vagy fogpiszkálóval, a mustárban alkalmanként szükség szerint megmártva.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!