2 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A NOKEDLIHEZ
- 250 g sima liszt
- 250 g tojás (5 tojás)
- Egy csipet őrölt szerecsendió
- Egy csipet bors
- Egy csipet só + só a főzővízhez
HOZZÁVALÓK A SAJTSZÓSZHOZ
- 200 g Bergkäse, Emmentali vagy Raclette sajt
- 40 g vaj
- 80 g hámozott hagyma
- 2 szál friss metélőhagyma díszítésnek
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A NOKEDLI ELKÉSZÍTÉSE
- 1Forralj fel 4 liter vizet és adj hozzá 2 evőkanál sót.
- 2Tedd bele robotgép keverőtáljába az összes, tésztához szükséges hozzávalót és habverő tartozékkal dagassz belőle rugalmas tésztát.
- 3A nokedlitésztát kézi tésztanyomóval egyenként adagold a forrásban lévő vízbe, a nokedliket 2-2 percig főzve.
- 4A nokedliket lyukas kiszedőkanállal vedd ki a vízből és helyezd őket egy tálba.
A SAJTSZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE
- 1A hagymát finoman aprítsd fel, a sajtot durván reszeld le.
- 2Serpenyőben magas lángon melegítsd fel a vajat és pirítsd meg a hagymát, amíg aranybarna lesz.
- 3Add hozzá a tésztát és időnként megkeverve pirítsd aranyszínűre, majd vedd le a tűzről.
- 4Keverd hozzá a reszelt sajtot és add hozzá az apróra vágott hagymát, majd azonnal tálald.
Kifli tipp
A nokedlik formázásához kézi tésztanyomóra, sütéshez pedig egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőre lesz szükséged.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!