Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 50 g Président vaj
  • 300 ml Meggle Creme Patisserie habalap
  • 500 g kimagozott meggy
  • 2 kanál Gold Pack Demerara Nádcukor
  • 100 g BackMit Darált mák
  • 1 kg lisztesre fővő burgonya
  • 3 tojássárgája, plusz 5 a sodóhoz
  • kb. 80 g BL 55 liszt
  • 2 csipet só
  • 2 kanál porcukor
  • 1 kávéskanál keményítő
  • 200 ml tej
  • 1 rúd vanília

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A burgonyát 220 fokos sütőben, héjastul süssük mérettől függően 40-60 percig, míg teljesen megpuhul, majd hámozzuk meg, és még melegen törjük át, majd hagyjuk kihűlni.
  • 2Terítsük ki egy deszkára, szórjuk rá a liszt nagy részét, sózzuk meg, adjunk hozzá 3 tojássárgáját is.
  • 3Keverjük egynemű tésztává, de ne dolgozzuk túl, mert gumis, ragacsos lesz.
  • 4Formázzunk kb. 1-2 cm átmérőjű kígyót belőle és vágjuk fel tetszőleges hosszúságúra, majd formázzunk csinos kis mini kifliket belőlük.
  • 5A sodóhoz keverjük ki az 5 tojássárgáját két kanál porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, a 2 dl tejet és 3 dl tejszínt egy kivizezett forralóban forraljuk fel a vaníliarúddal, majd lassan öntsük a cukrozott tojáshoz, miközben azt folyamatosan keverjük. Addig melegítsük keverés közben, míg el nem kezd sűrűsödni, ekkor azonnal húzzuk félre és hűtsük le.
  • 6A meggyraguhoz a magozott meggyet egy kávéskanál keményítővel keverjük össze, cukrozzuk meg és forraljuk fel.
  • 7A nudlit forró, sós vízben főzzük meg, kb. 5 perc alatt, míg fel nem jön a víz tetejére, majd szűrjük le és forró vajon forgassuk át egy serpenyőben.
  • 8A nudlit a meggyraguval, cukrozott mákkal és vaníliasodóval tálaljuk.
Kifli tipp
A vaníliarudat hosszában vágjuk ketté, így kaparjuk ki a magját. A kikapart rudat se dobjuk el, cukorhoz adva szépen aromatizálja azt, vagy forraljuk bele a tejbe, amiből a sodó lesz. Meggy helyett más gyümölcsökkel is elkészíthető és mák helyett más magvak is tökéletesek (pl.: mandula, mogyoró, makadámdió).
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK