1 darab
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 érett banán
- 300 g sima liszt
- 230 g nádcukor
- 110 g vaj + a forma kikenéséhez
- 90 ml tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1 vaníliarúd
- Csipet só
- Rétesliszt a forma beszórásához
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- 2Egy tálban keverd el a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. A banánt egy másik tálban villával pépesítsd.
- 3Robotgéppel habosítsd fel a vajat a cukorral kb. 2 percig. Fokozatosan add hozzá a tojásokat, majd szintén 2 percig keverd a géppel. Ezután adagold hozzá a tejet, a banánt, a vaníliamagokat és keverd még 1 percig. Add hozzá részletekben a lisztkeveréket és keverd a tésztát simává.
- 4Öntsd a keveréket vajjal kikent és liszttel megszórt formába és az előmelegített sütőben süsd 1 óráig. Amikor megsült, borítsd ki a formából és hagyd a rácson hűlni.
Kifli tipp
A sütéshez szükséged lesz egy kb. 25 cm hosszú, 10 cm széles és 17 cm magas gyümölcskenyér-formára.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!