4 adag
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg friss spenótlevél
- 130 g hámozott hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 tojás
- 20 g zsemlemorzsa
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A spenótleveleket szedd le a szárról, és hideg vízben mosd át alaposan többször, majd hagyd lecsöpögni. Aprítsd fel a hagymát. A fokhagymát hámozd meg és ezt is vágd fel apróra.
- 2A serpenyőben közepes lángon melegítsd fel a zsírt, majd az apróra vágott hagymát pirítsd rajta üvegesre. A lángot csökkentsd harmadára, add hozzá a fokhagymát is és kevergetés mellett pirítsd még 1 percig.
- 3Add hozzá a spenótot, alaposan keverd össze és forrald lefedve 1 percig. Keverd át és újra hagyd főni 1 percig. Keverd át újra, add hozzá a zsemlemorzsát, alaposan keverd össze és forrald lefedve 1 percig. Keverd át és újra hagyd főni 1 percig. Keverd át újra, add hozzá a zsemlemorzsát, keverd össze és hagyd a melegen 1 percig.
- 4Sóval és frissen őrölt borssal ízesítsd és keverd össze alaposan.
Kifli tipp
A spenótot jobb, ha magasabb edényben mosod át a hideg vízzel, így a föld vagy homokszemek lesüllyednek az edény aljára. A vizet többször kell cserélni. Rövid ideig melegítsd a spenótot, a hosszabb ideig tartó hőkezelés hatására elszürkül. A spenótot késsel összevághatod egy vágódeszkán, de ne legyen túl apró. Ha nem tálalod azonnal, adhatsz hozzá egy kis tejszínt, attól szép zöld színe marad. A fent említett mennyiséghez elegendő 80 ml tejszín (min. 31%), amit csak a spenótos edényben forralj fel, keverd el és vedd le a tűzről.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!