10 ÜVEG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A SAVANYÍTÓLÉHEZ
- 500 ml ecet
- 25 db édesítőtabletta
- 1 teáskanál só
- 150 g cukor
HOZZÁVALÓK A SAVANYÚUBORKÁHOZ
- 5 hámozott közepes sárgarépa
- 1 hámozott torma
- 2 hámozott hagyma
- 12 kaporvirág
- 12 babérlevél
- 5 teáskanál mustármag
- 5 teáskanál egész fekete bors
- 30 db szegfűszeg
- 3 kg uborka (savanyítani való)
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A FELÖNTŐLÉ ELKÉSZÍTÉSE
- 1Melegíts fel 12 liter vizet kb. 70–80°C-ra, add hozzá a sót, a daracukrot, az ecetet és az édesítő tablettát. Forrald fel és főzd 2 percig, majd vedd le a tűzről.
A SAVANYÚ UBORKA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Óvatosan mosd meg az uborkát, szükség esetén kefével is megtisztíthatod. Pucold meg és szeleteld fel a sárgarépát és a tormát. A nagyobb szeleteket felezd meg. A hagymát vágd félbe és vágd félkör alakú szeletekre.
- 2Az üveg aljára mindig tegyél 5 korong sárgarépát, 1-2 tormát, egy kis hagymát, 1-2 kaporlevelet, fél teáskanál mustármagot, 2 golyó szegfűborsot, fél teáskanál egész borsot, 1-2 babérlevelet és 3 db szegfűszeget. Ezután rakd óvatosan az uborkákat az üvegbe.
- 3Önts meleg levet az uborkára. Zárd le az üveget és tedd egy edénybe, mellé tölts vizet. Melegítsd fel 80 ° C-ra, majd tartsd szobahőmérsékleten 7 percig. Ezután vedd ki az üvegeket, és azonnal fordítsd fejre őket. Miután kihűlt az üveg, visszafordítva tárolhatod.
Kifli tipp
A sóoldathoz egész fahéjat vagy egész zöldborsot is adhatsz. A kisebb uborka finomabb. Az uborka bontatlan üvegben akár 2 évig is eláll. A jobb áttekintés miatt, megjelölheted az üvegen, hogy mikor készítetted.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!