4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 800 g bőr nélküli csirkemell
- 600 ml csirke alaplé
- 160 g szalonna
- 2 hámozott gerezd fokhagyma
- 80 g vaj
- 600 ml tejszín, min. 31%
- 200 g hámozott hagyma
- 150 g krémsajt
- 50 g növényi olaj
- Citromlé
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 evőkanál édes paprika
- Frissen őrölt bors
- Só
OPCIONÁLIS A TÁLALÁSHOZ
- Tészta
- Rizs
OPCIONÁLIS A FŰSZEREZÉSHEZ
- Füstölt fűszerpaprika
- Csípős fűszerpaprika
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Kockázd fel a húst 3 cm méretű darabokra. Aprítsd fel durván a hagymát és a fokhagymát. Vágd fel a szalonnát 1 cm széles hasábokra.
- 2Egy serpenyőben magas lángon melegítsd fel a vajat és az olajat, add hozzá a húst és pirítsd minden oldalán aranyszínűre. Szedd ki a húst az edényből és tedd félre. Tedd a szalonnát az edénybe és süsd 1,5 percig, alkalmanként megkeverve.
- 3Add hozzá a hagymát és a fokhagymát és pirítsd őket aranyszínűre. Add hozzá a paradicsompürét és párold 1 percig. Add hozzá az édes pirospaprikát, keverd össze és főzd 20 másodpercig.
- 4Tedd vissza a húst a serpenyőbe, öntsd bele az alaplé felét és lapos fakanállal a serpenyő alját érintve keverd össze az egészet, hogy a serpenyő alján lévő sűrű folyadék elkeveredjen a húslevessel. Öntsd bele a maradék alaplevet és forrald fel. Vedd felére a lángot és hagyd a levés felét elfőni.
- 5Add hozzá a tejszínt, forrald fel, majd add hozzá a krémsajtot és alaposan keverd össze. Közepes lángon főzd 4 percig. Add hozzá a citromlevet, keverd össze, vedd le a tűzről, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
Kifli tipp
Az édes paprika mellett a levest ízesítheted 1 teáskanál őrölt füstölt paprikával és egy csipet őrölt csípős paprikával. Az őrölt borsot mindig a felhevített zsírhoz add. A paprikás csirkét tálald tésztával, rizzsel vagy nokedlivel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!