Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 800 g bőr nélküli csirkemell
  • 600 ml csirke alaplé
  • 160 g szalonna
  • 2 hámozott gerezd fokhagyma
  • 80 g vaj
  • 600 ml tejszín, min. 31%
  • 200 g hámozott hagyma
  • 150 g krémsajt
  • 50 g növényi olaj
  • Citromlé
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál édes paprika
  • Frissen őrölt bors

OPCIONÁLIS A TÁLALÁSHOZ

  • Tészta
  • Rizs

OPCIONÁLIS A FŰSZEREZÉSHEZ

  • Füstölt fűszerpaprika
  • Csípős fűszerpaprika

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Kockázd fel a húst 3 cm méretű darabokra. Aprítsd fel durván a hagymát és a fokhagymát. Vágd fel a szalonnát 1 cm széles hasábokra.
  • 2Egy serpenyőben magas lángon melegítsd fel a vajat és az olajat, add hozzá a húst és pirítsd minden oldalán aranyszínűre. Szedd ki a húst az edényből és tedd félre. Tedd a szalonnát az edénybe és süsd 1,5 percig, alkalmanként megkeverve.
  • 3Add hozzá a hagymát és a fokhagymát és pirítsd őket aranyszínűre. Add hozzá a paradicsompürét és párold 1 percig. Add hozzá az édes pirospaprikát, keverd össze és főzd 20 másodpercig.
  • 4Tedd vissza a húst a serpenyőbe, öntsd bele az alaplé felét és lapos fakanállal a serpenyő alját érintve keverd össze az egészet, hogy a serpenyő alján lévő sűrű folyadék elkeveredjen a húslevessel. Öntsd bele a maradék alaplevet és forrald fel. Vedd felére a lángot és hagyd a levés felét elfőni.
  • 5Add hozzá a tejszínt, forrald fel, majd add hozzá a krémsajtot és alaposan keverd össze. Közepes lángon főzd 4 percig. Add hozzá a citromlevet, keverd össze, vedd le a tűzről, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
Kifli tipp
Az édes paprika mellett a levest ízesítheted 1 teáskanál őrölt füstölt paprikával és egy csipet őrölt csípős paprikával. Az őrölt borsot mindig a felhevített zsírhoz add. A paprikás csirkét tálald tésztával, rizzsel vagy nokedlivel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

OPCIONÁLIS A TÁLALÁSHOZ

OPCIONÁLIS A FŰSZEREZÉSHEZ