• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 800 g bőr nélküli csirkemell
  • 600 ml csirke alaplé
  • 160 g szalonna
  • 2 hámozott gerezd fokhagyma
  • 80 g vaj
  • 600 ml tejszín, min. 31%
  • 200 g hámozott hagyma
  • 150 g krémsajt
  • 50 g növényi olaj
  • Citromlé
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál édes paprika
  • Frissen őrölt bors

OPCIONÁLIS A TÁLALÁSHOZ

  • Tészta
  • Rizs

OPCIONÁLIS A FŰSZEREZÉSHEZ

  • Füstölt fűszerpaprika
  • Csípős fűszerpaprika

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Kockázd fel a húst 3 cm méretű darabokra. Aprítsd fel durván a hagymát és a fokhagymát. Vágd fel a szalonnát 1 cm széles hasábokra.
  • 2Egy serpenyőben magas lángon melegítsd fel a vajat és az olajat, add hozzá a húst és pirítsd minden oldalán aranyszínűre. Szedd ki a húst az edényből és tedd félre. Tedd a szalonnát az edénybe és süsd 1,5 percig, alkalmanként megkeverve.
  • 3Add hozzá a hagymát és a fokhagymát és pirítsd őket aranyszínűre. Add hozzá a paradicsompürét és párold 1 percig. Add hozzá az édes pirospaprikát, keverd össze és főzd 20 másodpercig.
  • 4Tedd vissza a húst a serpenyőbe, öntsd bele az alaplé felét és lapos fakanállal a serpenyő alját érintve keverd össze az egészet, hogy a serpenyő alján lévő sűrű folyadék elkeveredjen a húslevessel. Öntsd bele a maradék alaplevet és forrald fel. Vedd felére a lángot és hagyd a levés felét elfőni.
  • 5Add hozzá a tejszínt, forrald fel, majd add hozzá a krémsajtot és alaposan keverd össze. Közepes lángon főzd 4 percig. Add hozzá a citromlevet, keverd össze, vedd le a tűzről, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
Tip
Az édes paprika mellett a levest ízesítheted 1 teáskanál őrölt füstölt paprikával és egy csipet őrölt csípős paprikával. Az őrölt borsot mindig a felhevített zsírhoz add. A paprikás csirkét tálald tésztával, rizzsel vagy nokedlivel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

OPCIONÁLIS A TÁLALÁSHOZ

OPCIONÁLIS A FŰSZEREZÉSHEZ