4 adag
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg sushi rizs
- 100 ml rizsecet
- 40 g cukor
- 20 g só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Öntsd a rizst egy nagy edénybe és önts rá hideg vizet. Alaposan mosd meg a rizst, öntsd ki a vizet, majd töltsd meg újra az edényt. Addig mosd ilyen módon a rizst, amíg tiszta nem lesz a víz, de legalább ötször ismételd meg.
- 2Tedd a megmosott rizst lábasba, adj hozzá 1,25 liter vizet, tegyél rá fedőt és forrald fel. Vedd lejjebb a lángot és főzd kb. 25 percig, amíg meg nem puhul. Vedd le a tűzről és hagyd lefedve még 10 percig.
- 3Egy serpenyőben keverd össze a rizsecetet, a cukrot és a sót. Hevítsd addig, amíg a cukor és a só fel nem oldódik. Ne főzd meg! Hagyd kihűlni.
- 4Öntsd a főtt forró rizst egy tálba, add hozzá a lehűtött keveréket és fakanállal óvatosan keverd bele a rizsbe, hogy ne törd össze a rizsszemeket. Keverés közben hagyd levegőzni a rizst, hogy gyorsabban kihűljön.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!