Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A HÚSGOLYÓHOZ
- 450 g darált sertéslapocka
- 1 piros chilipaprika
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 teáskanál currypaszta
- 50 g hagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál apróra vágott koriander
- 2 teáskanál nádcukor
- Növényi olaj sütéshez
- Csipetnyi bors
- 1 teáskanál só
HOZZÁVALÓK A MÁRTÁSHOZ
- 150 ml natúr joghurt
- 3 evőkanál apróra vágott koriander
- Bors
- Só
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Konyhai papírtörlő
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A HÚSGOLYÓ ELKÉSZÍTÉSE
- 1Vágd le a paprika tetejét, távolítsd el a magokat és vágd apróra.
- 2Keverd össze a húsgolyó összes összetevőjét egy tálban és hagyd a hűtőben pihenni kb. 20 percet.
- 3Oszd szét a keveréket 12 részre és formázz belőle golyókat.
- 4Egy serpenyőben hevíts közepes lángon annyi olajat, amennyi ellepi a húsgolyókat, majd süsd őket aranybarnára. Az elkészült húsgolyókat tedd egy papírtörlővel fedett tányérra, hogy felszívja felesleges zsiradékot.
A MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE
- 1Keverd össze a joghurtot a korianderrel, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!