2 adag
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 300 g kígyóuborka
- 200 g natúr görög joghurt
- 1 hámozott gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Vágd hosszában félbe a hámozott gerezd fokhagymát, vágd ki a közepéről a csírát és dobd ki, a fokhagymát pedig aprítsd fel.
- 2Vágd le mindkét végét az uborkának és vágd félbe hosszában. Kanállal kapard ki a magokat és reszeld le durván az uborkát. A reszelt uborkát tedd szűrőbe, a szűrőt tedd egy tál tetejére. Sózd meg az uborkát, keverd össze és hagyd állni 10 percig. Ezalatt a víz távozik az uborkából.
- 3Préseld ki a maradék vizet az uborkából, majd keverd össze egy tálban joghurttal, fokhagymával, kaporral, citromlével és olívaolajjal. Tedd be a hűtőbe 2 órára pihenni. Tálalás előtt keverd össze.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!