2 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 400 g sima liszt
- 50 g finomra reszelt dió
- 50 g finomra reszelt mandula
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 100 g disznózsír
- 1 tojás
- Vaníliás cukor a beszóráshoz
- Porcukor a beszóráshoz
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Frissentartó fólia
- Sütőpapír
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Keverd össze a hozzávalókat, majd gyúrj kemény tésztát. Csomagold frissen tartó fóliába és tedd a hűtőbe pihenni egy éjszakára.
- 2Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Egy tálban keverd össze a cukrot, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
- 3Szelj egy darabot a tésztából és nyújtsd ki sodrófával. Vágj belőle kis szeleteket, tekerd őket apró henger formába majd formázd őket pici kiflicskékbe. A már előmelegített sütőben süsd őket aranyló színűre. Sütést követően rögtön forgasd meg a kiflicskéket a cukorkeverékben.
Kifli tipp
Használj hozzá dió- és mogyorókeveréket. Minél nagyobb arányban adsz hozzá diót, annál markánsabb lesz az íze. A mandula ezzel szemben lágyítja az ízt. Ne feledd, a diós hókifli elkészítéshez ételfóliára és sütőpapírra is szükséged lesz.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!