Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A CSIRKÉHEZ
- 1 kg csirkemell
- 4 evőkanál méz
- 80 ml szójaszósz
- 2 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál friss, reszelt gyömbér
- chili ízlés szerint
- 3 evőkanál szezámmag
HOZZÁVALÓK A SPÁRGÁHOZ
- 300 g zöldspárga
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- fél lime leve
- frissen őrölt tarka bors
- só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Aprítsd fel a spárgát, majd a vajon pirítsd meg, sóval, borssal és friss limelével ízesítve. Amikor elkészült, tedd félre egy tányéron.
- 2Vágd kockára a csirkemellet, majd pirítsd aranysárgára serpenyőben megmaradt zsiradékon.
- 3A szezámmag kivételével keverd össze a csirkéhez szükséges hozzávalókat és öntsd a pirított csirkemellre. Közepes hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett rotyogtasd addig, amíg a szaft sűrűvé válik és egy részét magába szívja csirkemell (5-10 perc).
- 4Amikor elkészült, vedd le a tűzhelyről, szórd meg a szezámmaggal és forrón a párolt spárgával tálald.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 1Elkészítési idő: 25 perc
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!