10 DARAB
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ
- 200 g sima liszt
- 400 ml tej
- 2 db tojás
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- Lekvár a palacsinta ízesítéséhez
- Porcukor a palacsinta megszórásához
- Étolaj a sütéséhez
- Egy csipet só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A PALACSINTA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Keverd össze habverővel a tojást és a tejet egy tálban, majd add hozzá a vajat és egy csipet sót. Fokozatosan keverd hozzá a lisztet is. Hagyd állni legalább 1 órán át.
- 2Kenj ki olajjal vagy vajjal egy serpenyőt és kezdd el alacsony lángon melegíteni. Merőkanállal adagolj kis adagokat a tésztából a serpenyőbe és körkörös mozdulatokkal oszlasd el a serpenyő teljes felületén. A palacsinta mindkét oldalát süsd aranybarnára.
- 3A kész palacsintákat helyezd tányérra, majd kend meg őket lekvárral és tekerd fel őket. Végül jöhet a porcukor!
Kifli tipp
A serpenyő kikenéséhez használj cukrász ecsetet. Ezzel egyenletesen be tudod kenni olajjal és szépen kisüthetőek a palacsinták. Ha tudsz, használj palacsintasütőt, hiszen felülete tapadásmentes és pereme alacsony, ennek köszönhetően pedig nem ragadnak le a palacsinták és könnyen megfordíthatóak.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!