• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 400 g Sutcha ír hátszín
  • 80 g tejszín
  • 40 g Miil darabolt cheddar sajt
  • 30 g Miil olasz kemény sajt
  • 20 g Miil ghí vaj
  • 1 fej fejes saláta
  • 125 g datolya szilvaparadicsom
  • 100 g Kitchin chifferi
  • 8 ml extra szűz olívaolaj
  • 15 ml balzsamecet

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Vedd ki a hátszínt a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletűre melegedni. Közben melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses üzemmódban), és forralj fel egy fazék vizet.
  • 2Tedd a tésztát a forró, jól megsózott vízbe és főzd nagy lángon 7-8 percig, amíg al dente lesz.
  • 3Ha megfőtt, szűrd le, de tarts meg egy csésze keményítős tésztavizet.
  • 4Reszeld le a cheddar sajtot!
  • 5A főtt tésztát keverd össze a tejszínnel és a reszelt cheddar sajttal. Adj hozzá egy löttyintést a tésztavízből, és ízesítsd sóval, borssal – kész is van a sajtos makaróni.
  • 6Tedd át a sajtos makarónit egy tűzálló tálba (vagy akár több pici tálkába), szórd meg a reszelt olasz keménysajttal, és csorgass rá szarvasgombás olajat. Süsd 15 percig, amíg aranyszínű lesz.
  • 7Amíg sül, vágd félbe a paradicsomokat, illetve keverd össze a balzsamecetet olívaolajjal és sóval – ez lesz a balzsamecetes öntet.
  • 8Melegíts fel egy nagy serpenyőt magas hőfokon, közben töröld szárazra a steaket, dörzsöld be tisztított vajjal (ghí), és jócskán sózd meg.
  • 9Tedd a steaket a forró serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát ízlésed szerint.
  • 10Oldalanként 2-3 percig süsd ha rare, 3-4 percig ha medium rare, 4-5 percig pedig ha medium fokozaton szereted a steaket. A steak mindenképpen pihenjen sütés után legalább 5 percet egy tiszta tányéron.
  • 11Amíg a mac & cheese sül és a steak pihen, készítsd el a salátát: mosd meg és szárítsd meg a salátaleveleket, majd tépkedd őket tálba. Add hozzá a paradicsomokat, öntsd rá az öntetet, és keverd jól össze.
  • 12Szeleteld fel a pihentetett steaket, és tálald a szarvasgombás mac & cheese-zel és a friss salátával.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK