4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg vegyes saláta
- 2 répa
- Néhány szál újhagyma
- 20 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg rukkola
- 10 dkg zöldborsó blansírozva
- 1 dl extra szűz olivaolaj
- 1 kanál mustár
- 1 kanál fehérborecet
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A vinegretthez a mustárt, ecetetet, egy csipet sót és borsot tegyünk egy mélyebb pohárba, adjuk hozzá az olajat és egy rúdmixert az aljáról indítva szépen húúzuk fel, míg egyenletes krémszerű dresszinget kapunk.
- 2A salátákat, ha szükséges, mossuk meg, szárítsuk le.
- 3A paradicsomot vágjuk cikkekre.
- 4A répát csíkokra vágjuk.
- 5Keverjük össze a friss zöldségeket és tálaljuk a vinegrettel.
Tip
A vinegrett bármilyen salátához tökéletes.
Használhatunk hozzá dijoni, vagy magos mustárt is.
Bármilyen zöldségek tehetünk a salátába, akár uborkát, céklát, endíviát, stb.
A salátát maradék sült hússal, lágy tojással is készíthetjük.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!