Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg sertés tarja, kacsa-, vagy libacomb
- 8 szelet kovászos kenyér
- 8 db kovászos uborka
- 4-6 gerezd fokhagyma
- Borsócsíra
- Saláta
- Snidling
- 50 dkg zsír
- 0,5 dl extra szűz olivaolaj
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A húsokat sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával dörzsöljük be és egy pár órára tegyük hűtőbe.
- 2Tegyük őket egy lefedhető sütőtálba és helyezzük 150 fokos sütőbe, míg teljesen megpuhulnak. Ez a tarja esetén lehet 5-6 óra is, a comboknak kevesebb is elég.
- 3Ha szétesősre sültek, hagyjuk őket lefedve langyosra hűlni, majd tépkedjük darabokra, ha kacsából, vagy libából készítjük, a csontokat és porcokat természetesen vegyük ki.
- 4Ha krémesen szeretjük, mikor már szobahőmérsékletűre hűlt, egy gépi habverővel elkeverhetjük a húst, a zsírt és a hús szaftját egy krémes állagú masszává.
- 5A darabosan kedveljük, csak egy fakanállal keverjük el.
- 6Sózzuk, borsozzuk és kovászos pirítóssal, valamint kovászos, vagy savanyú uborkával tálaljuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!