6 adagDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ
- 80 dkg marha bélszín
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg leveles tészta
- 1 teáskanál mustár
- 40 dkg csiperkegomba
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél csokor petrezselyem
- fél teáskanál őrölt fekete bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Elkészítés
- 1A bélszínt késsel lehártyázzuk, borssal és mustárral jól bedörzsöljük, majd egy akkora tálba tesszük, amelybe éppen belefér. Annyi olajat öntünk rá, hogy éppen ellepje, és letakarva érleljük a hűtőszekrényben 3-4 napig.
- 2A kissé lecsöpögtetett érlelt bélszínt kb. 1 teáskanál sóval bedörzsöljük. A pácoláshoz használt olajból serpenyőben felforrósítunk egy keveset, és körbepirítjuk rajta a húst 7-8 perc alatt. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd folpakba csomagoljuk, és jól behűtjük.
- 3A vajas tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A megtisztított gombát és hagymát lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk, és a hús pácolásához használt 3-4 evőkanál olajon keverés közben addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és a morzsával együtt rövid ideig tovább pirítjuk. Végül ráöntjük a 2 db felvert tojást, és dermedésig sütjük. A tűzről lehúzva a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
- 4A tésztát enyhén meglisztezett deszkán 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Az elősütött húst körbetapasztjuk a gombapéppel, és a tészta közepére helyezzük. Minden oldalról jól megkenjük az elkevert tojással, majd ráhajtjuk a tésztát és az illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A maradék felvert tojással bekenjük, villával pár helyen megszurkáljuk és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük, végül ujjnyi vastagon felszeleteljük. Főtt burgonya, krumplipüré vagy zöldségköret illik hozzá.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!