Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 db (kb. 80 dkg) csirkemell
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg paszternák
- 20 dkg cékla
- 20 dkg póréhagyma
- 10 dkg vegyes saláta
- 10 dkg vaj
- 5 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- Friss kakukkfű
- 1 dl olivaolaj
- Cézár dresszing
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Halfilé
- Rák
- Zöldségek
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Először a csirkemellek tópácát készítsük el.
- 2Ehhez mozsárban törjünk össze 2-3 ág kakukkfüvet, 20 szem feketeborsot, 2 gerezd fokhagymát és 20 dkg durva sót.
- 3Erre öntsünk 4 liter forró vizet, keverjük el, fedjük be, majd hagyjuk kihűlni.
- 4Ekkor kerülhetnek bele e csirkemellek, mérettől függően 2-3 órára.
- 5A zöldségeket tisztítsuk meg, vágjuk falatnyi darabokra, kevés olivával, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsük, majd egy tepsiben süssük meg 170 fokon 20 perc alatt. Ez lesz a salátánk alapja.
- 6A kenyeret vágjuk kockára, kevés oliván pirítsuk meg, majd adjunk hozzá egy darab vajat és pirítsuk azzal is át, majd tegyük félre.
- 7A csirkemelleket kevés forró olajon süssük mindkét oldalukon 3-4 percig, majd tegyük a 170 fokos sütőbe 10 percre. Így szaftos marad.
- 8Tálaljuk a salátánkat a sült zöldségekkel, csirkemellel, kenyérkockákkal cézár öntettel és parmezánforgácsokkal
Tip
Kipróbálhatjuk a receptet halfilével, rákkal, vagy akár vega stílusban is.
A csirke ilyen pácolása nagyon jó hatással van a szaftosságára, próbáljuk ki ezt a módszert más recepteknél is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!