4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 db hamburger zsemle
- 4 db hamburgerhús
- 8 db szép királyrák, vagy garnéla tisztítva
- 10 dkg savanyú uborka szeletelve + 5 dkg apró kockára vágva
- 10 dkg majonéz
- 5 dkg ketchup
- 3 dkg mustár
- 1 szép lila, vagy fehérhagyma vékony szeletekre vágva + egy evőkanálnyi apró kockára vágva
- Egy kevés kapor apróra vágva
- Egy kisebb jégsaláta
- 2 szép paradicsom szeletekre vágva
- 50 dkg hasábburgonya
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A hamburgerhúsokat vegyük ki a hűtőből.
- 2A zsömléket vágjuk ketté.
- 3A szószhoz vágjunk fel kaprot, savanyú uborkát és hagymát apróra, majd keverjük össze a szószokkal.
- 4A húsokat süssük médiumra, félidőnél adjuk hozzá a rákokat és azokat is pirítsuk meg pár perc alatt.
- 5A zsömléket pirítsuk meg.
- 6Rakjuk össze a burgereket a zöldségekkel és a rákkal, kínáljuk a a megmaradt szósszal és hasábburgonyával.
Tip
Bármilyen hússal próbálkozhatunk, akár vadból készült hamburgerrel is.
A szósz jó bármilyen grillhúshoz, vagy hot doghoz is, grillezett sajtos burgerhez is tökéletes.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!