• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 500 g fehér spárga
  • 34 zöld spárga szár
  • 100 ml tejszín, minimum 31%-os
  • 70 g vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • Ízlés szerint só

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Egy magasfalú edényben forralj fel 1,5 liter vizet 3 evőkanál cukor és ízlés szerinti mennyiségű só hozzáadásával.
  • 2Helyezd a fehér és a zöld spárgát egyaránt lobogó vízbe, és forrald 5-10 percen át. A zöld spárgát hamarabb vedd ki, az gyorsabban megfő! Annak érdekében, hogy megelőzd a zöld spárga barnulását, főzést követően azonnal helyezd egy edény jeges vízbe. Kihűlést követően szeleteld 4 centiméter hosszú darabokra. A főzővizet őrizd meg.
  • 3A fehér spárga „fejét” vágd le és tedd félre, majd szeleteld fel kisebb darabokra.
  • 4A főzővízből tölts ki 1 litert, majd alaposan mixeld a spárgadarabokkal. Szűrd át egy kislukú szűrőn.
  • 5Tejszín hozzáadása mellett forrald fel, majd a tűzről lehúzva adj hozzá 60 g vajat, és sózd meg ízlés szerint.
  • 6A maradék vajat és a fehér spárgafejeket előmelegített serpenyőben a zöld spárga hozzáadásával alaposan melegítsd át. A meleg spárgát tedd vissza a főzővízből készített levesbe, a serpenyőben maradt vajat pedig öntsd hozzá. Tálalhatod is!
Tip
A főtt zöld spárgát főzést követően azonnal érdemes jeges vízbe tenni, hogy megelőzd a barnulást, illetve megőrizhesse a ropogós állagát. Az elkészült levesbe ízlés szerint pirított kenyérkockát is tehetsz, bár ha van száraz kiflid vagy zsemléd, abból is szeletelhetsz apró kockákat.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK