Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg vaddisznó pörkölthús
- 1 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 liter alaplé
- 1 kanál jóféle fűszerpaprika
- Kevés kömény
- Só
- Bors
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg burgonya
- Friss petrezselyemzöld
- 1 kanál mangalicazsír
- Kovászos kenyér
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Vadhús
- Borókabogyó
- Babér
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A zsíron megdinszteljük az apró vágott hagymát, fokhagymát.
- 2Közben felaprítjuk a zöldpaprikát is és azt is hozzáadjuk.
- 3Ha kissé megpuhultak, rátesszük a pörköltalapra a húskockákat és nagy lángon kicsit körbepirítjuk.
- 4Míg a hús puhul, megtisztítjuk és kockára vágjuk a répát és burgonyát.
- 5A húst fűszerezzük egy óra után kevés köménnyel, a fűszerpaprikával, frissen őrölt borssal és bármilyen fűszerrel, amit szeretünk.
- 6Ha majdnem puha, adjuk hozzá a zöldségeket és öntsük fel a 2 liter alaplével, vagy vízzel.
- 7Kóstoljuk meg és állítsuk be a sót ízlés szerint. Ha elkészült, friss kovászos kenyérrel és frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Tip
Más vadhúsból is elkészíthető.
Zsír helyett használhatunk más zsiradékot is, de akár füstölt szalonnát is piríthatunk alá.
Ha kedveljük, használhatunk borókabogyót, babért, vagy más fűszereket is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!