4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg baracklekvár
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 4 tojás
- Fél citrom leve
- 1,5 citrom reszelt héja
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 20 dkg porcukor
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tésztával kezdünk, a liszthez adom a sütőport, a sót, 10 dkg darált diót, és alaposan összekeverem.
- 2A vajat a cukorral felhabosítom, hozzá keverem a tojásokat, majd a lisztes diós keveréket, alaposan összeforgatom és vajazott/lisztezett kuglóf formába öntöm.
- 3170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
- 4A krémhez a maradék 10 dkg darált diót összekeverem a baracklekvárral és egy fél citrom frissen facsart levével és héjával, ezzel a masszával töltöm be a kihűlt kuglófot.
- 5A megtöltött süteményt meglocsolom olvasztott csokoládéval és legalább egy órára hűtőbe teszem.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 115 perc + sütés + hűtés
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!