1 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ
- 1,5 kg alma
- 2-3 ek cukor (ez függ attól is, hogy mennyire édes az alma)
- Ízlés szerint őrölt fahéj
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 50 dkg finomliszt
- Csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vanília kivonat
- 12 dkg cukor
- 12 dkg zsír
- 2 tojás
- 4 ek 20%-os tejföl + 2 tk a kenéshez
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál tej
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az almát nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem, a levét kicsavarom, majd az almát összekeverem a cukorral és a fahéjjal.
- 2A lisztet elkeverem a sóval, a sütőporral és a cukorral, majd hozzáadom a zsírt, a tojásokat, a tejfölt, a vanília kivonatot, alaposan kidolgozom a tésztát majd két részre osztom.
- 3Az egyik részt, lisztezett deszkán, 3-4 mm vastagságúra nyújtom, belesimítom a tepsibe, ráhalmozom a cukros, fahéjjas almát majd kinyújtom a másik rész tésztát is és befedem vele az almás tölteléket. a széleit összeillesztam, a felesleges tésztát levágom!
- 4A tetejét villával megszurkálom, lekenem tejföllel és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25-30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát. Miután kiveszem a sütőből még lekenem 2-3 evőkanál tejjel.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!