Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 szép vastag szelet, egyenként 20 dkg-os karaj
- 1 liter húsalaplé
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kg apró salátaburgonya
- 10 dkg savanyú gyöngyhagyma
- 20 dkg savanyú káposzta
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- 1 kanál mangalicazsír
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg apró csiperke gomba
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A páchoz 3 gerezd fokhagymát, borsot, 1 kanál olajat keverjünk össze és kenjük be a húsokat pár órára. Ne sózzuk meg előre, mert kiszárad.
- 2A körethez főzzük meg a félbevágott burgonyát.
- 3A szalonnát vágjuk csíkokra és kevés zsíron pirítsuk meg, majd vegyük ki. Dobjuk a zsírba a gombákat és azokat is pirítsuk meg, majd vegyük ki. Ezután dobjuk bele a szálaira vágott hagymát és 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd kissé dinszteljük meg.
- 4Adjuk hozzá a káposztát is és fedő alatt kissé pároljuk össze.
- 5Ha kell, sózzuk, borsozzuk.
- 6A húsokat vegyük ki a pácból és alaposan sózzuk meg őket közvetlenül sütés előtt.
- 7Kevés zsírt hevítsünk fel és hirtelen, nagy lángon süssük meg a szeletek mindkét oldalát, hogy ne száradjon ki és maradjon szaftos.
- 8Ha megsültek, pihentessük és a zsírban kicsit pirítsuk át a megfőtt burgonyát és gyöngyhagymát. Szedjük ki őket is a zsírból és öntsük hozzá az alaplevet, amit forraljunk le alaposan, míg kissé besűrűsödik.
- 9Tálaljuk a megsült szalonnával, gombával, gyöngyhagymával, párolt káposztával és pecsenyelével, díszítsük frissen vágott újhagymával.
Tip
A fogás tarjából, vagy csirkecomb filéből is elkészíthető, de más húshoz is kellemes köret.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!