• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szép vastag szelet, egyenként 20 dkg-os karaj
  • 1 liter húsalaplé
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kg apró salátaburgonya
  • 10 dkg savanyú gyöngyhagyma
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • 1 kanál mangalicazsír
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg apró csiperke gomba

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A páchoz 3 gerezd fokhagymát, borsot, 1 kanál olajat keverjünk össze és kenjük be a húsokat pár órára. Ne sózzuk meg előre, mert kiszárad.
  • 2A körethez főzzük meg a félbevágott burgonyát.
  • 3A szalonnát vágjuk csíkokra és kevés zsíron pirítsuk meg, majd vegyük ki. Dobjuk a zsírba a gombákat és azokat is pirítsuk meg, majd vegyük ki. Ezután dobjuk bele a szálaira vágott hagymát és 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd kissé dinszteljük meg.
  • 4Adjuk hozzá a káposztát is és fedő alatt kissé pároljuk össze.
  • 5Ha kell, sózzuk, borsozzuk.
  • 6A húsokat vegyük ki a pácból és alaposan sózzuk meg őket közvetlenül sütés előtt.
  • 7Kevés zsírt hevítsünk fel és hirtelen, nagy lángon süssük meg a szeletek mindkét oldalát, hogy ne száradjon ki és maradjon szaftos.
  • 8Ha megsültek, pihentessük és a zsírban kicsit pirítsuk át a megfőtt burgonyát és gyöngyhagymát. Szedjük ki őket is a zsírból és öntsük hozzá az alaplevet, amit forraljunk le alaposan, míg kissé besűrűsödik.
  • 9Tálaljuk a megsült szalonnával, gombával, gyöngyhagymával, párolt káposztával és pecsenyelével, díszítsük frissen vágott újhagymával.
Tip
A fogás tarjából, vagy csirkecomb filéből is elkészíthető, de más húshoz is kellemes köret.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK