• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg villányi vaddisznó pörkölthús
  • 50 dkg bármilyen, lehetőleg erdei gomba
  • 2 kisebb hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 10 dkg füstölt mangalicaszalonna
  • 2+2 dl tejföl
  • 40 dkg liszt
  • Tojás
  • 1 kanál jófajta fűszerpaprika
  • Néhány szem borókabogyó késsel összeaprítva
  • 1 liter zöldség alapié
  • 5 dl száraz fehérbor
  • Friss petrezselyem, snidling
  • Néhány babérlevél

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Az alaplevet forraljuk fel a borral, a babérlevéllel, zöldfűszrekkel, tört borssal és borókával, majd adjunk hozzá literenként 4 dkg sót.
  • 2A kihűlt pácba tegyük a vaddisznót pár órára.
  • 3Pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát és vegyük ki a pörcöt a zsírból, majd a zsírban pirítsuk körbe a kockázott és alaposan leszárított húst.
  • 4Fűszerezzük meg paprikával, borssal, fedjük be és pároljuk puhára a húst a szaftban. Ha megpuhult, kiszedhetjük a húst és turmixolhatjuk is a szaftot a tejföl egy részével, így selymesebb szaftot kapunk.
  • 5A galuskát úgy készítsük, hogy ahány tojást használunk, annyi kanál tejfölt, felvágott snidlinget és annyi csipet sót keverjünk össze, majd annyi lisztet adjunk hozzá, míg közepesen lágy nokdelitésztát kapunk. A tésztát habzsákba is tehetjük és abból forró vízbe hosszú “specliket” is formázhatunk, vagy kiskanállal, vagy nokedli szaggatóval kiszaggatjuk.
  • 6A gombákat kevés olajon pirítsuk meg, majd egy kis vajjal, ízlés szerint zöldfűszerrel forgassuk át.
  • 7Tálaláskor a galuskára szedjük a ragut, szórjuk meg pirított gombával, szalonnapörccel, tegyünk rá egy jó kanál tejfölt és szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.
Tip
A ragu másféle hússal is elkészíthető, akár pulyka, marha, sertéshússal is. Nokedli, vagy galuska helyett tésztával, sőt rizzsel is tálalhatjuk. Savanyúságot nem szükséges kínálni, de az uborkasaláta jól áll neki nagyon.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK