• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szép szelet fogas filé, kb. 20 dkg egyenként, vagy 8 kisebb
  • 4 szelet pármai vagy Serrano sonka
  • 20 dkg nyers, tisztított garnéla vagy királyrák
  • 30 dkg vegyes erdei gomba
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 20 dkg cukkini
  • Vegyes zöldek
  • 5 dl csirke, vagy marha alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Harcsa
  • Tőkehal
  • Érlelt, nem füstölt sonka
  • Zöldségek

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A süllőfiléket tegyük 2 liter víz és 12 dkg sóból készített hideg sóoldatba, 1-2 órára, mérettől függően, majd vegyük ki és szárítsuk meg papírtörlőn.
  • 2A burgonyát hámozzuk meg, főzzük meg és tejszínnel, vajjal, sóval készítsünk belőle krémesen lágy pürét.
  • 3A gombákat tisztítsuk meg, de ne áztassuk!
  • 4A sonka chips-szeleteket serpenyőben, kevés olajon süssük ropogósra, majd vegyük ki és szárítsuk le. A visszamaradt zsiradékot tegyük el a hal és a rák sütésére.
  • 5A gombamártáshoz a gombákat szárítsuk le alaposan. Egy kevés olajon és vajon dinszteljük meg az apróra vágott salotta hagymát és egy gerezd zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a vegyes gombát és pirítsuk együtt, míg az összes levét el fővi és újra lepirul.
  • 6Ekkor öntsük rá az alaplevet és forraljuk le alaposan, míg alig marad alatta egy jó dl. Ekkor adjunk hozzá 1 dl tejszínt és kevés friss kakukkfüvet, snidlinget, sózzuk, borsozzuk. Ha kellemesen sűrű lesz, a szószunk elkészült.
  • 7A zöldségeket vágjuk falatnyi darabokra és forrásban lévő sós vízben két percig blansírozzuk, majd tegyük át jeges vízbe, tálaláskor forgassuk át kevés meleg vajjal.
  • 8A halfilék bőrét alaposan szárítsuk le. Sózni már nem kell. Egy forró serpenyőben a sonka visszamaradt zsírjában süssük pirosra a bőrét és aztán dobjuk hozzá a rákokat és egy darabka vajat. A rákok pár perc alatt elkészülnek. Ha megsült a rák és szép piros a halak bőre, fordítsuk őket át, bőrrel felfelé és hagyjuk pihenni.
  • 9Melegítsünk fel minden köretet és a szószt is gyorsan, nehogy a hal elhűljön.
  • 10Tálaljuk a fogas filéket a garnélával, a sonka chip-szel és a forró köretekkel.
  • 11Locsoljuk körbe a gombamártással és söpörjük be az elismeréseket! :)
Tip
A süllő két kg-nál nagyobb egyedeit hívják fogasnak. Használhatunk akár harcsát, vagy tőkehalat is. Bármilyen érlelt sonkával elkészíthető, de ne válasszunk füstöltet. Zöldségek közül használjuk azt, amit szeretünk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD