Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os kecskesajt
- 4 db hamburgerzsemle
- 1 dl extraszűz olívaolaj
- 1 kanál dijoni mustár
- 1 citrom
- 10 dkg rukkola
- Két fej, kb. 30 dkg lilahagyma
- 2 kanál cukor
- 2 kanál balzsamecet
- 1 csillagánizs
- 10 dkg dió
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A hagymalekvárhoz hámozzuk meg, és gyaluljuk, vagy szeleteljük vékonyra a hagymát.
- 2Kevés olajon dinszteljük meg, sózzuk, cukrozzuk, adjuk hozzá az ecetet és a csillagánizst, majd főzzük lekvárszerűre.
- 3A vinegretthez egy rúdmixerrel keverjük össze a mustárt és 0,5 dl olívaolajat, csipet sóval és cukorral, vagy egy kanál mézzel ízesíthetjük.
- 4A kecskesajt szeleteket kevés olajon, tapadásmentes, vagy grillserpenyőben süssük pirosra, de grillezhetjük is.
- 5A diót száraz serpenyőben pirítsuk át, míg illatos nem lesz.
- 6A sajt után, pirítsuk át a zsemléket is.
- 7Állítsuk össze a burgerünket, alulra kerüljön a hagymalekvár, erre a sajt, majd a vinegrettel alaposan összeforgatott rukkola, végül a pirított dió.
KIFLI TIPP
- 1A hagymalekvárhoz adhatunk vörösbort is, ez esetben redukáljuk le, míg szinte szirupos lesz.
- 2Kecskesajt helyett bármilyen grillezhető sajt megfelel és akár bagettben is tökéletes a szendvics.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!