Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os kecskesajt
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 kanál dijoni mustár
  • 1 citrom
  • 10 dkg rukkola
  • Két fej, kb. 30 dkg lilahagyma
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál balzsamecet
  • 1 csillagánizs
  • 10 dkg dió

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A hagymalekvárhoz hámozzuk meg, és gyaluljuk, vagy szeleteljük vékonyra a hagymát.
  • 2Kevés olajon dinszteljük meg, sózzuk, cukrozzuk, adjuk hozzá az ecetet és a csillagánizst, majd főzzük lekvárszerűre.
  • 3A vinegretthez egy rúdmixerrel keverjük össze a mustárt és 0,5 dl olívaolajat, csipet sóval és cukorral, vagy egy kanál mézzel ízesíthetjük.
  • 4A kecskesajt szeleteket kevés olajon, tapadásmentes, vagy grillserpenyőben süssük pirosra, de grillezhetjük is.
  • 5A diót száraz serpenyőben pirítsuk át, míg illatos nem lesz.
  • 6A sajt után, pirítsuk át a zsemléket is.
  • 7Állítsuk össze a burgerünket, alulra kerüljön a hagymalekvár, erre a sajt, majd a vinegrettel alaposan összeforgatott rukkola, végül a pirított dió.

KIFLI TIPP

  • 1A hagymalekvárhoz adhatunk vörösbort is, ez esetben redukáljuk le, míg szinte szirupos lesz.
  • 2Kecskesajt helyett bármilyen grillezhető sajt megfelel és akár bagettben is tökéletes a szendvics.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK