4 adag
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg sertésborda vagy -oldalas
- 300 g ananász
- 1 fej vöröshagyma
- 600 ml paradicsompüré
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt tarkabors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál szójaszósz
- 2 teáskanál Worchestershire szósz
- 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 2 evőkanál almaecet
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az ananászt kicsit pirítsd meg, hogy a felszíne karamellizálódjon, de vigyázni kell, hogy ne égjen meg. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, néhány percig pirítsd együtt, majd add hozzá a paradicsomszószt és a fűszereket.
- 2Alaposan keverd össze, forrald ki, végül add hozzá az almaecetet.
- 3Az elkészült masszát turmixold le és ebben pácold a húst.
Tip
Lehet hosszasan is főzni a szószt alacsony hőmérsékleten, hogy egy krémes, sűrű masszát kapj, de az elkészítésnek ez a módja egy őszi grillezésre alkalmasabb. Nyárra jobban illik ez a kevésbé sűrű, könnyed, mégis pikáns pác.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!