• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 175 g kukoricadara vagy polenta
  • 1 liter alaplé
  • 500 g vegyes gomba
  • egy gerezd fokhagyma
  • 1 salottahagyma
  • 200 g érlelt sajt (pl.: Parmezán, Grana Padano, Pecorino, stb.)
  • Bors
  • 50 g vaj
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • Vegyes zöldfűszerek (pl.: bazsalikom, snidling, petrezselyem, rozmaring)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Először a polentát készítsük el.
  • 2Forraljuk fel az alaplevet és adjuk hozzá habverővel állandóan kavargatva a kukoricadarát, hogy csomómentes legyen. Ezután már fakanállal folyamatosan keverve főzzük puhára, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
  • 3Ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá a sajt felét finomra reszelve és dobjuk bele a vaj felét is.
  • 4Egy mélyebb tepsit béleljünk ki műanyag fóliával, amit kicsit kenjünk be olajjal.
  • 5Ebbe borítsuk a megfőtt puliszkát. A tepsi méretét úgy válasszuk ki, hogy körülbelül 3-4 cm mélyen legyen benne. Fedjük be, és tegyük a hűtőbe megdermedni.
  • 6A gombákat, ha szükséges, törölgessük át vagy gyorsan mossuk meg, majd daraboljuk fel.
  • 7Kevés olívaolaj és vaj keverékén dinszteljük meg az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk addig, míg minden levét elfövi, majd sózzuk, borsozzuk és pirítsuk aranyszínűre. Ekkor adjunk hozzá még egy kevés vajat.
  • 8A kihűlt, megdermedt polentát szárítsuk le és egy forró tapadásmentes serpenyőben vagy grillen süssük pirosra.
  • 9A gombaraguval, vékonyra szeletelt sajttal és zöldfűszerekkel tálaljuk.
Tip
A gombát soha ne mossuk bő vízben, mert olyan mint a szivacs, felszívja a vizet. A puliszka jó előre elkészíthető, hűtőben pár napig eláll és grillezett húsokhoz vagy magában, akár juhtúróval, tejföllel, tepertővel is kiváló.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK