• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 500 g Tanyasi csirkemellfilé
  • 200 g panko morzsa
  • 100 g BL-55 liszt
  • 2 tojás
  • 500 ml olaj vagy libazsír a sütéshez
  • 500 g rizottórizs
  • 100 g vaj
  • 2 db (kb. 100 g) salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 ml száraz fehérbor
  • 2 db (kb. 300 g) cékla
  • 2 csokor újhagyma
  • 50 g parmezán
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 kanál vörösborecet
  • 1 kanál cukor
  • Bors
  • (Friss) kakukkfű

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Zeller
  • Karalábé
  • Sertéskaraj
  • Sertésszűz
  • Tőkehal filé

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A céklákat héjastul, kevés sóval alufóliába csomagoljuk, és megsütjük 160 fokos sütőben, egy jó óra alatt. Meghámozzuk és az egyiket leturmixoljuk.
  • 2A másik céklát kockákra vágjuk és a borecetből, egy kanál cukorból és egy csipet sóból készített, kevés vízzel igény szerint higított marinálólébe áztatjuk pár órára. Ez akár napokkal korábban is elvégezhető.
  • 3A csirkemellet csíkokra vágjuk és 60 g só és egy liter víz által készített sóoldatba áztatjuk egy órára. Így kellemesen, egyenletesen sós lesz és nagyon szaftos marad. Ez a lépés kihagyható, ez esetben csak simán sózzuk a húst, ahogy szoktuk. Ezután a szokott módon panírozzuk a panko morzsát használva.
  • 4A rizottóhoz dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát egy kanál olívaolaj és egy kanál vaj keverékében.
  • 5Adjuk hozzá a rizottórizst és alaposan forgassuk át, hogy a rizs átforrósodjon.
  • 6Öntsük fel a borral és kavarjuk át, míg a bort szépen felszívja a rizs.
  • 7Közben melegítsük fel az alaplevet és lassan adagoljuk a rizshez, miközben folyamatosan, lehetőleg szilikon vagy fakanállal kavargatjuk.
  • 8Annyi alaplevet adjunk hozzá, amennyit felvesz a rizs, majd adjunk hozzá a céklapüréből, ízesítsük sóval, reszeljünk bele parmezánt, dobjunk bele vajat, de ezeket már ne főzzük, csak húzzuk félre a tűzről 5 percre.
  • 9Az 5 perc alatt megsütjük a bepanírozott csirkemelleket.
  • 10Friss újhagymával, vékony parmezánforgácsokkal és a marinált céklával tálaljuk.
Tip
Cékla helyett készíthetjük akár zellerrel vagy karalábéval is. Csirke helyett süthetünk sertéskarajt vagy szűzet is, de akár egy tőkehalfilével is tökéletes. A rizottórecept cékla nélkül egy alaprizottó, jegyezzük meg jól!
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD