4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 400 g apró újburgonya félbevágva, sós vízben megfőzve
- 6 db tanyasi tojás 7 perc alatt megfőzve, lehűtve, meghámozva
- 200 g zöldbab sós vízben blansírozva, jeges vízben frissítve
- 200 g koktélparadicsom félbevágva
- 400 g olajos tonhalkonzerv
- 1 citrom
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- 100 g vegyes olívabogyó
- 1 kígyóuborka
- 100-150 g bébiszívsaláta vagy kis római saláta
- 2 kanál balzsamecet
- Ízlés szerint pirított kenyérkocka
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Tonhal
- Fürjtojás
- Zöldségek
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A zöldségeket falatnyi darabokra vágjuk.
- 2A tojást kétfelé vágjuk.
- 3A tonhalat kibontjuk, és a levéből a citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal, kis balzsamecettel dresszinget készítünk.
- 4A tányérra szépen elrendezzük a hozzávalókat, tetejére tesszük a tonhalat és a dresszinggel tálaljuk.
Tip
Frissen grillezett tonhallal is elkészíthető. A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk. Tyúktojás helyett fürjtojással is elkészíthető. A fürjtojásból számoljunk 5 darabot fejenként és két és fél percig főzzük, majd azonnal tegyük jeges vízbe.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!