Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet (kb. 800 g) tonhal
  • 400 g zöld- vagy vajbab
  • 2 fej apró szívsaláta vagy kisméretű római saláta
  • 2 kanál fekete szezámmag
  • 50 ml napraforgóolaj
  • Egy kanál szezámolaj
  • 100 ml világos szójaszósz
  • Egy kis db (kb. 20 g) gyömbér lereszelve
  • 2 lime
  • Pár koriander-, menta- vagy bazsalikomlevél

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A tonhalsteaket egy kanál szójaszószban, kevés gyömbérrel és egy kanál olajjal bepácoljuk.
  • 2
    A zöldbabot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd jeges vízben frissítjük.
  • 3
    A dresszinghez két kanál szójaszószt, egy kanál cukrot, egy lime levét, egy kanál fekete szezámmagot, kevés reszelt gyömbért összekeverünk.
  • 4
    Az olajjal kicsit megkent tonhalat, füstölően forró serpenyőben, oldalanként egy-egy perc alatt megsütjük.
  • 5
    A salátaszívet negyedbe vágjuk, a zöldbabbal és a dresszinggel összekeverjük és erre tálaljuk a médiumra sütött tonhalat.
Tip
Ez a könnyű köret bármilyen halhoz, rákhoz, akár csirkéhez is kitűnő. A saláta kiegészíthető akár brokkolival, cukkinivel vagy kínai kellel is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK