Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 125 g BL-55 liszt
- 1 g instant élesztő
- 4 kanál porcukor
- 100 ml tej
- 200 ml habtejszín a habhoz
- 2 tanyasi tojás
- 50 g olvasztott vaj
- 1 kanál vaníliakivonat, vagy 1 rúd vanília kikapart magja
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál keményítő
- Meggy
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Gyümölcs
- Sütőpor
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Csatos üveg
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tojásokat válasszuk szét.
- 2A száraz hozzávalókat, a tojássárgát, a langyos tejet, az olvasztott vajat és a langyos tejszínt öntsük egy edénybe, és alaposan keverjük ki kézzel vagy turmixgéppel.
- 3Tegyük félre 15 percre meleg helyre.
- 4Addig a magozott meggyet egy edényben, két kanál cukorral és egy kávéskanál keményítővel forraljuk fel, míg besűrűsödik.
- 5Kapcsoljuk be a gofrisütőt, hogy alaposan felmelegedjen, és kenjük ki egy ecsettel olajjal.
- 6Verjük habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk bele a gofritésztába.
- 7A habtejszínt jéghidegen verjük habbá egy kanál porcukorral és a vaníliával.
- 8Süssük meg a gofrikat, és tálaljuk a meggyraguval és tejszínhabbal.
Tip
A gyümölcsragu bármilyen gyümölcsből elkészíthető, csatos üvegben, hűtőben hosszan eláll. A tésztát készíthetjük csak élesztővel, csak sütőporral, de akár ezek nélkül is. Érdemes kísérletezgetni vele.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!