• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 450 g sima liszt + liszt a tészta formázásához
  • 280 ml langyos tej + tej a zsemle bekenéséhez
  • 15 g friss élesztő
  • 50 g lágy vaj
  • 10 g só
  • 15 g cukor

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Önts tejet a keverőtálba, adj hozzá morzsolt élesztőt, majd a többi összetevőt. Használd a robotgép dagasztófejét, hogy a tészta szép sima legyen.
  • 2Szórd meg liszttel a munkafelületet és borítsd rá a tésztát. Formálj belőle egy gombócot, takard le tiszta konyharuhával, és keleszd 1 órán át meleg helyen, amíg térfogatának duplájára nő.
  • 3A megkelt tésztát sodrófával kicsit nyújtsd ki, majd oszd 12 egyenlő részre. Ezekből formázz golyókat és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól megfelelő távolságra, mert sütés közben meg fognak nőni.
  • 4Vágd be minden darab tetejét keresztben egy éles késsel. Takard le újra tiszta konyharuhával, és hagyd 20-30 percig kelni, amíg duplájára nő.
  • 5Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
  • 6A megkelt zsemléket kend meg tejjel. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe és 15 perc alatt süsd aranyszínűre. A kész zsemléket hagyd kihűlni.
Tip
A zsemle felvágásához olyan kést használj, ami nem tépi a tésztát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK