• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 5 db 16/20-as egész garnéla
  • 2 hámozott gerezd fokhagyma
  • 60 ml száraz fehérbor
  • 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • ½ chilipaprika
  • 6 evőkanál olívaolaj

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Vágd fel a fokhagymát apró szeletekre.
  • 2Szeleteld fel a chilipaprikát vékony szeletekre. A mennyisége ízléstől függ.
  • 3Távolítsd el a garnélák fejét és tedd őket félre. A páncélt a farokrészig távolítsd el. A gerinc mentén hosszában óvatosan vágj be és tisztítsd meg a belső részt. A fejrészből nyomkodd ki a levét egy tálba, adj hozzá 2 evőkanál olajat és keverd össze.
  • 4A maradék olajat hevítsd fel egy serpenyőben magas lángon. Add hozzá a fokhagymát és a chilipaprikát és hagyd habosodni. A hőmérsékletet csökkentsd harmadára, tedd bele a garnélarák-fejeket is és mindkét oldalukat pirítsd meg pirosra.
  • 5A megpucolt garnélákat sózd meg, tedd a serpenyőbe és süsd fél percig mindkét oldalán. Vedd ki a serpenyőből és tedd félre. A fejeket dobd ki.
  • 6A garnélák fejének levéből és a borból is 2-2 evőkanálnyit forralj fel.
  • 7Ezt öntsd a garnélákra, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel és forrón, fehér kenyérrel tálald.
Tip
A garnélarák feje finom ízt ad az ételnek. A fokhagyma pirításánál ügyelj arra, hogy ne barnuljon meg nagyon, ettől keserűvé válik az étel. A garnélát ne süsd sokáig, mert alacsony víztartalma miatt a hosszú hőkezeléstől kiszárad, könnyen rágóssá válik.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK