1 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 5 db 16/20-as egész garnéla
- 2 hámozott gerezd fokhagyma
- 60 ml száraz fehérbor
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- ½ chilipaprika
- 6 evőkanál olívaolaj
- Só
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Vágd fel a fokhagymát apró szeletekre.
- 2Szeleteld fel a chilipaprikát vékony szeletekre. A mennyisége ízléstől függ.
- 3Távolítsd el a garnélák fejét és tedd őket félre. A páncélt a farokrészig távolítsd el. A gerinc mentén hosszában óvatosan vágj be és tisztítsd meg a belső részt. A fejrészből nyomkodd ki a levét egy tálba, adj hozzá 2 evőkanál olajat és keverd össze.
- 4A maradék olajat hevítsd fel egy serpenyőben magas lángon. Add hozzá a fokhagymát és a chilipaprikát és hagyd habosodni. A hőmérsékletet csökkentsd harmadára, tedd bele a garnélarák-fejeket is és mindkét oldalukat pirítsd meg pirosra.
- 5A megpucolt garnélákat sózd meg, tedd a serpenyőbe és süsd fél percig mindkét oldalán. Vedd ki a serpenyőből és tedd félre. A fejeket dobd ki.
- 6A garnélák fejének levéből és a borból is 2-2 evőkanálnyit forralj fel.
- 7Ezt öntsd a garnélákra, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel és forrón, fehér kenyérrel tálald.
Tip
A garnélarák feje finom ízt ad az ételnek. A fokhagyma pirításánál ügyelj arra, hogy ne barnuljon meg nagyon, ettől keserűvé válik az étel. A garnélát ne süsd sokáig, mert alacsony víztartalma miatt a hosszú hőkezeléstől kiszárad, könnyen rágóssá válik.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!