6 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 db 800 g-os bőrös lazacfilé
- 1 kg barna nádcukor
- 80 ml vodka vagy pálinka
- 500 g durva tengeri só
- 30 g friss kapor
- 1 citrom
- 1 teáskanál őrölt bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Szálkázd ki a halat. Keverd össze a sót, a borsot, a cukrot és a citromhéjat.
- 2A cukros keverék egyharmadát öntsd a tepsi aljára. Helyezd rá a halfilét, bőrrel lefelé. Tegyél rá kaprot, majd a keverék maradék részét is öntsd rá. Locsold meg az alkohollal. Fedd le fóliával és tedd a hűtőszekrénybe 12-16 órára.
- 3Mosd le a lazacfilét hideg folyó víz alatt és alaposan szárítsd meg. Hosszú, éles késsel óvatosan vágj kb. 2-3 mm vastag szeleteket.
Tip
A citromhéj reszelésénél ügyelj arra, hogy csak a héj sárga részét reszeld le, a fehértől keserű lesz. Az a legjobb, ha csak kétszer reszeled egy helyen, utána forgatod. Az ilyen módon elkészített halakat pirított kenyérre vagy blinire tálalhatod.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!