• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 400 g lencse
  • 400 g hámozott burgonya
  • 300 g sonka
  • 300 g savanyú káposzta
  • 30 g vaj
  • 1,2 liter csirke alaplé
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Áztasd be a lencsét legalább 2 órára, de a legjobb, ha egész este áll. Ezután öntsd le a vizet és mosd meg hideg vízzel a lencsét. Tedd egy edénybe, add hozzá az alaplevet, forrald fel, és amikor elkezd forrni, csökkentsd harmadára a lángot és főzd a lencsét puhára.
  • 2Kockázd fel a burgonyát, kb. 1 cm-es darabokra. Hámozd meg a fokhagymát és zúzd össze fokhagymanyomóval. A káposztát vágd akkora darabokra, hogy a kanálra kényelmesen ráférjenek. Add hozzá a lencséhez a burgonyával és a fokhagymával együtt és főzd lassú tűzön.
  • 3A sonkát vágd fel kb. fél cm-es kockákra. Egy serpenyőben nagyobb lángon olvaszd fel a vajat, add hozzá a sonkát és pirítsd meg. Miután a levesben lévő burgonya megpuhult, add hozzá a megsült sonkát és a tejfölt. Vedd le a tűzről, ízlés szerint sózd, borsozd, majd keverd át.
Tip
Használj csirkehúslevest (alaplevet) és klasszikus barna lencsét. A lencsét forrald fel az alaplében, hogy teltebb ízt kapjon. Prágai sonka vagy csontozott sonka a legalkalmasabb ehhez a leveshez. A sonka bőrét is beleforralhatod a levesbe, amiben a lencsét főzöd, ez is intenzívebbé teszi az ízét. Ha megfőtt a lencse, akkor vedd ki a bőrt.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK