4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 400 g lencse
- 400 g hámozott burgonya
- 300 g sonka
- 300 g savanyú káposzta
- 30 g vaj
- 1,2 liter csirke alaplé
- 4 evőkanál tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- Só
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Áztasd be a lencsét legalább 2 órára, de a legjobb, ha egész este áll. Ezután öntsd le a vizet és mosd meg hideg vízzel a lencsét. Tedd egy edénybe, add hozzá az alaplevet, forrald fel, és amikor elkezd forrni, csökkentsd harmadára a lángot és főzd a lencsét puhára.
- 2Kockázd fel a burgonyát, kb. 1 cm-es darabokra. Hámozd meg a fokhagymát és zúzd össze fokhagymanyomóval. A káposztát vágd akkora darabokra, hogy a kanálra kényelmesen ráférjenek. Add hozzá a lencséhez a burgonyával és a fokhagymával együtt és főzd lassú tűzön.
- 3A sonkát vágd fel kb. fél cm-es kockákra. Egy serpenyőben nagyobb lángon olvaszd fel a vajat, add hozzá a sonkát és pirítsd meg. Miután a levesben lévő burgonya megpuhult, add hozzá a megsült sonkát és a tejfölt. Vedd le a tűzről, ízlés szerint sózd, borsozd, majd keverd át.
Tip
Használj csirkehúslevest (alaplevet) és klasszikus barna lencsét. A lencsét forrald fel az alaplében, hogy teltebb ízt kapjon. Prágai sonka vagy csontozott sonka a legalkalmasabb ehhez a leveshez. A sonka bőrét is beleforralhatod a levesbe, amiben a lencsét főzöd, ez is intenzívebbé teszi az ízét. Ha megfőtt a lencse, akkor vedd ki a bőrt.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!